Tigalor

Forum Komunitas Pertanian Indonesia Agroteknologi

Forum dan Komunitas Pertanian Indonesia Agroteknologiwebid Minangka industri kang kulawargané umum nuduhake ing karya lan manggon ing farm dhewe, kabeh kulawargané bisa ing risiko ciloko, penyakit, lan pati. nimbulaké umum ciloko bejat antarane buruh farm enom kalebu kudratingsun, mesin lan motor-related kendaraan kacilakan. Organisasi Buruh Internasional nganggep tetanèn "salah siji sing paling mbebayani kabeh sektor ekonomi." Nanging prakiraan sing Toll pati-related karya taunan antarane karyawan tetanèn paling 170,000, kaping pindho ing tingkat saben proyek liyane. Kajaba iku, incidences pati, bundhas lan penyakit related kanggo aktivitas tetanèn kerep pindhah unreported. organisasi wis dikembangaké ing Safety lan Kesehatan ing Agriculture Convention, 2001, kang isine sawetara risiko ing pendhudhukan tetanèn, Nyegah saka risiko iki lan peran sing individu lan organisasi melu ing tetanèn mainaken. sistem Cropping beda-beda antarane farms gumantung ing sumber daya sing kasedhiya lan alangan; geografi lan iklim ing farm; kawicaksanan pamaréntah; tekanan ekonomi, sosial lan politik; lan filsafat lan budaya saka petani.

Owah-owahan budidoyo (utawa motong lan ngobong) iku sistem ing kang wana obaran, ngeculake gizi kanggo ndhukung budidoyo saka crops taunan lan banjur perennial kanggo periode sawetara taun. Banjur plot kiwa gersang kanggo regrow alas, lan petani gerakane menyang plot anyar, bali sawise akeh taun (10 - 20). wektu fallow iki shortened yen Kapadhetan pedunung mundak akeh, mrintahake input saka gizi (pupuk utawa manure) lan sawetara Jawa Tengah Désa kontrol manual. budidoyo Taunan phase sabanjure kakiyatan kang ana wektu gersang. Iki mbutuhake nutrisi lan Jawa Tengah Désa kontrol masukan malah luwih. industrialization luwih mimpin kanggo nggunakake monocultures, nalika siji kultivar nandur ing acreage gedhe. Amarga bab karagaman hayati kurang, nggunakake nutrisi punika seragam lan omo kathah mbangun munggah, necessitating nggunakake luwih saka obat omo lan fertilizers. Forum dan Komunitas Pertanian Indonesia Agroteknologiwebid